ANMÄLAN SPK Funcamp 2024

Vill du uppleva sommarens antagligen roligaste vecka? Då är det dags att anmäla dig till 2024 års upplaga av det mycket populära SPK Funcamp! Lägret är hålls i Stockholm paddlarklubbs lokaler som ligger vid Kanaanbadet (Blackeberg).

Kanotskolan är ett dagsläger för barn och ungdomar mellan 8–15 år. Under veckan kommer de att introduceras för kanotsporten och ges möjligheten att paddla en mängd olika typer av kanoter, såsom sprintkajak (K1), besättningspaddling (K2 och K4), havskajak, kanadensare, drakbåt och polokanot. Mycket landbaserade aktiviteter kommer också hinnas med, och självklart kommer det finnas tid till att bada. Veckan är med andra ord fylld med roligheter.




Det brukar även bli en dag med kvällsaktiviteter per läger där familj och vänner är välkomna ner till klubben för att prova på att paddla och äta korv.

I år kommer det arrangeras tre kanotskolor, två i början av sommarlovet och en i slutet strax innan skolan drar igång. 

Efter sommarlovet fortsätter paddlingen såklart och alla är varmt välkomna på våra ungdomsträningar för att paddla mer.

  • SPK FunCamp (Kanotskola) Vecka 25 - Måndag - Torsdag (17 - 20 juni)  - 1900kr 

  • SPK FunCamp (Kanotskola) Vecka 26 - Måndag - Fredag ( 24 - 28 juni) - 2100kr 

  • SPK FunCamp (Kanotskola) Vecka 33 - Måndag - Fredag ( 12 - 16 augusti) - 2100kr 

Upplägget för veckorna är som följer: Ledare kommer att finnas på plats 08:30-15:30, och lägret pågår mellan 09:00-15:00. Vanligtvis startar dagen med en paddeltur med en paus vid 10-tiden för fruktstund vilken ofta sker ute på vattnet. Vid 12-tiden bryter vi för lunch och därefter kör vi igång eftermiddagsaktiviteten som pågår fram till 14:30 då dagen avslutas med gemensamt mellanmål och hämtning 15:00. En rekommendation från ledarna är att ta med minst fyra ombyten per dag, då alla barn kommer bli blöta.

I priset ingår frukt på förmiddagen, lunch och mellanmål på eftermiddagen. Därtill även lån av kanoter och tillhörande utrustning. Deltagarna kommer också få varsin vattenflaska och en t-shirt med tryck på.

För att anmäla sig behöver man vara medlem i klubben. Är du inte redan medlem kan du enkelt bli det här.

I medlemskapet ingår två träningar i veckan med ungdomssektionen per kalenderår.


SPK anser att alla barn, oavsett ekonomisk situation ska kunna delta på våra läger. Föräldrar till medlemmar kan därför ansöka om reducerad lägeravgift via klubben. För att få information hur man går tillväga, vänligen kontakta kanotskola@spk.nu

Hoppas vi ses i sommar!

Ungdomssektionen SPK


Lucas Ahlin-hamberg