Meddelande inför årsmötet

Kära SPK:are,

Tyvärr behöver jag förbereda er på ett problem inför årsmötet.

Under styrelsens förberedelser för årsmötet har vi tyvärr kunnat konstatera att vårt redovisningssystem inte ger korrekta uppgifter när vi försöker ta ut ett årsbokslut. Detta är något som tidigare fungerat, varför detta kom som en överraskning för oss. Vår kassör Elin sitter nu i dagliga möten med leverantören för att lösa detta, men risken är tyvärr stor för att vi inte kommer att kunna publicera komplett information i stadgeenlig tid innan årsmötet (senast på söndag kl. 10:00 ska handlingarna vara tillgängliga enligt våra stadgar).

Stadgarna kräver även ett årsmöte senast under mars månad, varför vi inte kan skjuta på vårt årsmöte den 17/3.

Vad jag kan se finns följande vägar framåt:
a) Vi kallar till ett extra årsmöte där bokslutet för 2023, budget för 2024, revisionsberättelsen och frågan om styrelsens ansvarsfrihet avhandlas.
b) Under förutsättning att handlingarna helt eller delvis finns på plats vid det ordinarie årsmötet kan årsmötet besluta att acceptera dessa trots förseningen.
c) Årsmötet kan besluta att villkora styrelses ansvarsfrihet till att revisionsberättelsen inte innehåller några anmärkningar.

Detta är bara förslag på farbara vägar - årsmötet kan fatta det beslut det finner bäst. Har du frågor, idéer eller kommentarer - tveka inte att skriva till info@spk.nu

Hälsningar,Fabian Mogren, ordförande

Fabian Mogren