Logga in

Lån/Hyra av kajak

  • Läs denna instruktion
  • Som inloggad medlem gå till SPK / Om våra Kajaker
    Du måste vara inloggad och ha tillåtelse för att boka kajak.

Bestämmelser för utlåning av kanot/havskajak

Följande gäller för SPKs medlemmar angående lån av klubbens kajaker:

För att få låna klubbens kajaker så skall kurs i paddelpasset, grön nivå vara genomförd.

Har du inte paddelpasset, se hemsidan under Paddelpasset för information angående utbildning.

 

Rättighet:

Att som medlem låna kajak i utlåningsavdelningen i ladan för 0: – kr genom att boka vald kajak via vår hemsida.

Skyldigheter:

1)  All bokning av långfärdssektionens lånekajaker sker via vår hemsida under ”Föreningen – Lån/Hyra av kajak.

2) Att inte flytta kajaken från förvaringsplatsen innan bokningen är verifierad via ett E-postmeddelande som automatiskt följer på en lyckad bokning.

3) Att inte föra bort lånad kajak för paddling på annat vatten än hemmavatten.  Lånad kajak skall sjösättas vid klubbens bryggor, paddlas på Mälaren och åter tas upp vid klubbens bryggor.

Lånetid är de timmar som angetts vid bokningen . Kajak skall vara upplagd på klubben över natten. Deltagare i Långfärdssektionens aktiviteter får använda lånad kajak i det vatten som aktiviteten avser.

4)  Att vara aktsam om kajaker och återlämna dem i samma skick som man önskar låna dem.

5) Följ uppsatta instruktioner. Ta av luckor och lägg dem i respektive packutrymme, torka ur kajaken, lägg kajaken på sin plats med fören inåt, annars kan skädda eller roder skadas. Häng kajakens kapell på sin avsedda krok och lånad flytväst hängs upp på väggen. Paddeln ställs till höger om dörren.

6) Klubbmedlem ansvarar för lånad kajak och utrustning, samt ersätter skador eller förlust av dessa under låneperioden. Skador eller förluster rapporteras till info@spk.nu

7) För att ta med gäst – gäster (max två) skall klubbmedlem inneha Paddelpasset examinerad i minst grön nivå.

Gäst behöver inte ha Paddelpass-utbildning, dock så ansvarar klubbmedlem för såväl gäst/er som hyrd/hyrda kajaker och utrustning.

För gäster till medlemmar gäller nedanstående priser.
Avgiften skall betalas till klubbens postgirokonto 15 16 49-1.
Klubbmedlem ansvarar för att kajakhyran inbetalas.

Avgift timme

Avgift heldag

Enmanskajak 50 kronor 200 kronor
Tvåmanskajak 100 kronor 300 kronor

 

Klubben har nu en varierad flotta av väl fungerande havskajaker. Paddlar och flytvästar är ok men med en individuellt anpassad paddel och flytväst så blir paddlingen så mycket roligare. Styrelsen rekommenderar att klubbmedlem skaffar egen paddel och flytväst för att få ut så mycket av paddlingen som möjligt.

Du har som betalande medlem och innehavare av minst grönt paddelpass rätt att låna/hyra kajak i enlighet med klubbens regler för detta. Du bokar din kajak online. Du börjar med att gå till och logga in på vår hemsida www.spk.nu. Det gör du med de personliga inloggningsuppgifter du fått dig tillskickat efter examination:

Användarnamn: [ANVÄNDARNAMN]
Lösenord: [LÖSENORD]

Sedan går du via menyn till SPK / Om våra kajaker . I högerspalten

Klicka på den dag du är intresserad av i bokningskalendern. Bokningsbara tider dyker upp i en lista under kalendern. Klicka på den första tiden (när du vill hämta kajaken) och sedan på din slut-tid (när du lämnar kajaken).

Observera att om du skulle nöja dig med endast ett av de bokningsbara passen så måste du klicka för både start- och sluttid (d.v.s. två gånger) på samma tid.

När du valt tid fyller du i kontaktinformationen och kryssar för att du accepterar klubbens regler och villkor och avslutar med att klicka på knappen BOKA NU.

Glöm inte att logga ut om du sitter vid en offentlig/delad dator. Även det gör du via menyn under namnet/ikonen uppe till höger.

Kajak Paddling, Kanotskola, Barn och ungdom och alla åldrar , motion, träning, tävling och utflykter