###
Logga in
Logga in

Öppen prövapå kväll SPK

Nu är det dags att inviga kanotsäsongen på riktgt med en helkväll på SPK. Vi kommer torsdag den 31 maj att genomföra en prova på paddlings dag på SPK i samarbete med Svenska spel och Riksidrottsförbundet. 

 
Vi vill att så många som möjligt ska röra på sig mer och därför bjuder vi in alla oavsett ålder eller erfarenhet inom kanotsporten till att komma till SPK och prova på att paddla en kanot som passar dig och din erfarenhet. 
Man kommer ha möjlighet att paddla och prova tillexempel kajaker, polo kanoter, drakbåt och kanadensare.
Kvällen börjar 17:30 och har sedan drop in fram till 20:30 då vi avslutar för dagen. Det kommer att bjudas på korv och fika för alla som kommer. 
Kom ner till klubben med din familj, en kompis eller själv och träffa nya vänner på plats. 
 
Det här är till för alla.
 
 

För mer information om Svenskaspels och riksidrottsförbundets satsning se nedan.
 
Vi kommer sedan under sommaren fortsätta med träningar under måndagar (och torsdagar) för alla som är intresserade av det. 
Om du har några frågor angående kvällen så tveka inte att höra av dig till ungdom@spk.nu eller till Lucas 0730-827899
 
Adress: Kanaans väg 71, 168 44 Bromma
 
Med Vänliga Hälsningar
Ungdomsledarna SPK 

S:t Erikspaddel på Örnsberg 24 maj 2018

Nu på torsdag den 24 maj 2018 är det dags för årets första S:t Erikspaddel på Örnsberg kanotklubb. S:t Erikspaddeln är en lekfull tävling som är tillför alla oavsett nivå. Man tävlar för klubben och det viktigaste är deltagande.
 
Vi samlas kl 16:00 för att packa kanoter tillsammans på släpet och åker sedan strax för 17:00 mot Örnsberg. Det kommer köras 50m, longlopp samt ett besätningslopp, men det finns inget krav på att man måste köra alla loppen.
 
Så på torsdag byts alltså ungdomsträningen ut mot S:t Erikspaddeln och vi hoppas vi åker iväg med en stor skara från SPK. Det kommer bjudas på korv och fika. Vi ser gärna att ni anmäler er om ni kommer på torsdag (till ungdom@spk.nu) så vi kan planera med bilar senast onsdag 23 Maj.
 
För att vi ska kunna åka till Örnsberg kommer vi också behöva ha med föräldrar som kan skjutsa, om ni kan köra så anmäl er genom att svara på detta mail.
För övriga frågor maila ungdom@spk.nu eller ring Lucas på 073-0827899
 
MVH
Ungdomsledarna SPK

Information om GDPR

Inom Stockholms Paddlarklubb behandlar vi en stor mängd personuppgifter. De används bland annat till att hålla ordning i medlemsregister, fördela ekonomiska stöd eller arrangera tävlingar.  

Det finns särskilda regler för hur personuppgifter ska hanteras på ett tryggt och säkert sätt. Den 25 maj 2018 kommer personuppgiftslagen ersättas av den nya dataskyddsförordningen (GDPR), vilket gör att kraven förändras något. Med anledning av dessa förändringar har vi upprättat en integritetspolicy. Den beskriver mer utförligt hur och varför vi sparar dina personuppgifter samt vilka rättigheter du har. Vill du läsa mer om integritetspolicyn så hittar du den här Integritetspolicy

Styrelsen Stockholms Paddlarklubb

Ungdomsträningarna börjar köra utomhus

Med våren kommer även utomhusträningarna igång för i år. Från torsdag den 3 maj kommer vi köra utomhus på SPK, måndagar och torsdagar 18:00. Beroende på väder och vattentemperatur kommer vi antigen paddla eller träna på land, så ta alltid med både paddelkläder och landkläder inklusive skor till alla träningar.

De öppna ungdomsträningarna är alla välkomna till, men vi kommer prioritera alla ungdomar i första hand. Om föräldrar, kompisar, m.fl. vill testa/följa med så är de mycket välkomna. 

För att kunna paddla behöva vi ha följebåtsförare. Om vi inte har det så kommer vi köra de tilltänkta paddelpassen på land. Hör av er till Ingrid på ingrid (a) ernefors.com (mobil 070-4427914) för att skriva upp er på följebåtslistan. Vi kommer alltid ha 2 personer i båten där minst en är erfaren. Båtvana krävs därmed inte – vi går igenom vad man behöver kunna, samt att man i båten alltid är minst en erfaren vuxen. 

Vi tror att en stor del av det sociala sker även efter de ledarledda aktiviteterna och vill att alla ska ha med ombyteskläder och handdukar för att kunna byta om och basta efteråt.

För utomhusträningarna rekommenderar vi att man har superunderställ/yllunderställ och andra kläder som värmer även när det blir blött, vindväst/jacka samt ombyteskläder och handduk för bastu efteråt.

Måndagar och torsdagar 18:00 ombytta och klara.

Får passa på att tacka får året inomhusträningar!

För frågor mejla ungdom@spk.nu

Med Vänliga Hälsningar
Ungdomsledarna SPK

Linus och Lucas

Paddla dagstur – 2018

Stockholms Paddlarklubb ämnar även i år att arrangera paddelturer för medlemmarna.

26 Maj: Dagstur till Ängsö Nationalpark , förhoppningsvis får vi se orkideerna blomma. Paddelstart från Vettershaga i Roslagen. Ange vid anmälan om Du har bil med takräcke och om Du kan ta med passagerare. Det finns begränsat med P-platser i Vettershaga, så vi samåker om möjligt.
Turledare: Soili

6 Juni: Dagstur förbi Drottningholm och vidare runt Kärsön eller Lovön, beroende på deltagarna. Start från klubben. Turledare: Per

9 Juni: Dagstur till Birka. Paddelstart från båthamnen vid Rastaholm, Ekerö. Meddela vid anmälan om Du kan ta med en passagerare, eller behöver transport. Turledare: Per

Vid biltransporter så delar vi på kostnaderna. Förare och passagerare betalar 10kr/mil var.

Ta med matsäck och kläder efter väderlek, ett ombyte kan vara bra att ha med sig. Kajak kan lånas av klubben, om Du inte än förvärvat lånerätt än, säg till vid anmälan, så bokar turledaren åt Dig. Kalendarium och utrustningstips finns på hemsidan.

ANMÄLAN via mejl till [turledare@spk.nu]

Anmälan Koviken 2018

Efter några års uppehåll gör äntligen SPK:s övernattningsläger på Koviken comback! Denna gång i regi av SPKPRIME!

Lägret riktar sig till alla ungdomar som är medlemmar i SPK, från dem som bara gått kanotskola till dem som tränar flera dagar i veckan och tävlar. För att kunna ha ett sådant brett läger med olika nivåer kommer lägret vara uppdragsorienterat både på land och vatten. Vi kommer prata om teknik och säkerhet i kanoten. För den tävlingsaktive kommer vi kunna erbjuda möjlighet att analysera och utveckla paddlingen för tävling. Samtidigt kommer det ligga ett stort fokus på att ha roligt och leka mycket. Till exempel kommer vi bada, spela brännboll och såklart äta massa mat.. 😉

Koviken är en gård som ligger på Lovön, ungefär 20 minuters paddlingsavstånd från SPK. I priset på 2200 kronor ingår en all-inclusive-vistelse (dock utan daglig städning av rummen) på SPK:s bästa träningshotell. Tre måltider och mellanmål kommer att serveras dagligen. Är det något vi vågar lova så är det att ingen kommer gå hungrig.

Lägret äger rum den 6-9:e augusti. För att delta på lägret ska deltagaren:

 • Vara yngst 10 år
 • Vara medlem i SPK
 • Kunna simma 200 meter
 • Ha deltagit på SPK:s kanotskola

Vi kommer samlas på SPK förmiddagen den 6:e augusti och vara tillbaka på eftermiddagen den 9:e.

Mer specifik info kommer efter anmälan närmare lägret.

Vi är tacksamma för snabba anmälningar då vi eventuellt kommer att öppna upp anmälan för andra stockholmsklubbar beroende på hur intresset ser ut.

Ni hittar anmälningen på länken nedan eller längst ner på sidan.

https://goo.gl/forms/1sWeRlVBtE5Ajulv1

SPK anser att alla barn, oavsett ekonomisk situation ska kunna delta på våra läger. Föräldrar till medlemmar kan därför ansöka om reducerad lägeravgift via klubben. För att få information hur man går tillväga, vänligen kontakta info@spk.nu.

Vi övriga frågor är det bara att maila info@spk.nu

HOPPAS VI SES I SOMMAR // SPKPRIME/UNGDOMSSEKTIONEN

Lägrets arrangör är SPKPRIME mer info om dom hittar ni här under och på https://www.instagram.com/spkprime/

Städa bort vintern

Lördagen den 21/4 samlas vi alla kl.09.00 för att städa bort det sista av vintern från klubben.

Vi gör den fin och redo för en strålande kanotsäsong.

Under dagen severas sedvanlig grillkorv med tillbehör.

 

Varmt välkomna!!

Paddelpassutbildning 2018 Fullbokad

Paddelpass 2018 grön nivå för havskajak går nu att att anmäla sig till. För deltagande i utbildningen så måste medlemskap i SPK lösas innan kurs.
Du skall ha god vattenvana samt ha paddlat kajak i minst en säsong innan denna utbildning.

Paddelpass kurs Grön nivå 2018 fullbokad


 • Kurs PP2018A  (Ansvarig: Thomas Jarnehed)
  Måndag 11 juni, torsdag 14 juni, lördag 16 juni, samt examination måndag 18 juni.
  Start 18:30 förutom lördagen då vi startar 1000.

  Anmälan sker till kursledaren på E-postadress: t.jarnehed(at)gmail.com

 • Kurs PP2018B (Ansvarig: Jan Eriksson)
  Tisdag 22 maj, måndag 28 maj, onsdag 30 maj.
  Start 18.30 samtliga dagar
  Examinationsdag meddelas senare.

  Anmälan sker till kursledaren på E-postadress:
  janne348(at)telia.com

Stockholms Paddlarklubb (SPK) har ett antal av Svenska Kanotförbundet godkända examinatorer för paddelpasset.
Läs mera Paddelpasset på kanotförbundet
Läs brochyren Råd och tips till dig som vill paddla kanot

Vi förväntar oss att du deltar på samtliga kurstillfällen, dels för att hinna med samtliga övningar som ingår, dels att hinna med att verkligen öva på dessa, samt slutligen för att visa att du klarar att hantera dig själv, kajaken och paddeln på rätt nivå för att bli certifierad för Paddelpass Grönt.

Kursen innehåller både paddlingsteknik (framåt, bakåt, olika typer av svängar mm) och räddningsövningar. Vi går även igenom säkerhet, allemansrätt och kajakskötsel.
Klubben erbjuder följande kurser under våren

Kan du visa upp ett grönt paddelpass från annan till dagsdato godkänd aktör är du självklart välkommen att bli medlem och få en introduktion till handhavande av våra lånekajaker.

Kanotskola 2018 anmälan

Dags att boka sommarens roligaste vecka, SPK:s kanotskola! 

I sommar är ännu en gång den väldigt populära kanotskolan tillbaka! Under tre veckor i sommar kommer man få prova på och lära sig paddla olika sorters kanoter däribland enmanskajak, besättningskajak (två eller fyra personer), kanadensare, drakbåt och polo, men också mycket lek och annan aktivitet. Tillsammans med våra ledare brukar veckan bli en av sommarens bästa.

Kanotskolan är ett dagläger för 8-15 åringar som hålls i Stockholms Paddlarklubbs lokaler vid Kanaanbadet i Blackeberg. Lägret pågår mellan 09:00-15:00 men det kommer finnas ledare på plats från 08:30-16:00. Lunch och mellanmål ingår i deltagaravgiften. Man behöver inte ha någon förkunskap inom paddling men det är ett krav att kunna simma 200m. Klubben tillhandahåller flytvästar, paddlar, kanoter och annan utrustning. Det enda man behöver ha med sig är kläder för att paddla och leka i. En mer detaljerad packlista kommer när man anmält sig. I deltagaravgiften ingår också tröja och vattenflaska. 

 • Kanotskola ett: 11-15 juni (5 dagar) (Fåtal platser kvar)
 • Kanotskola två: 18-21 juni (4 dagar) ( Mindre än hälften av platserna kvar)
 • Kanotskola tre: 25-29 juni (5 dagar) (Fåtal platser kvar) 

Avgiften är 1750kr kanotskola ett och tre och 1550 kr för kanotskola två.  Information om betalning kommer efter anmälan. Medlemskap i klubben krävs och kostar 300 kr per ungdom per år. Detta går snabbt att fixa på spk.nu.  Nytt för i år är att medlemskap ska vara inskickat och betalt minst en vecka före lägerstart.

Det kommer även bli en dag med kvällsaktiviteter per läger där familj och vänner är välkomna ner till klubben mer info om detta kommer också efter anmälan.

Anmälan för respektive lägervecka se längre ner. 

För övriga frågor mejla ungdom@spk.nu.

HOPPAS VI SES I SOMMAR!

Kanotskola ett: 11-15 juni (5 dagar)

https://goo.gl/forms/NUZSBLkhEPtSPtn12

Kanotskola två: 18-21 juni (4 dagar)

Anmäl nedan eller på länken:

https://goo.gl/forms/g8mOVvm6CGgi9eAx1

Kanotskola tre: 25-29 juni (5 dagar)

Anmäl nedan eller på länken:

https://goo.gl/forms/8Zst7KN6o2c8VEYP2

Kajak Paddling, Kanotskola, Barn och ungdom och alla åldrar , motion, träning, tävling och utflykter